Persontåg spårade ur i Sala

Bärgning av urspårat persontåg i närheten av Sala. Foto: Tommy Karlsson

Bärgning av urspårat persontåg i närheten av Sala. Foto: Tommy Karlsson

 

På morgonen den 26 oktober spårade ett persontåg ur i närheten av Sala station. Det är stopp i tågtrafiken förbi Sala. Enligt Trafikverket påverkar det sträckorna Stockholm – Falun/Borlänge och sträckan Linköping – Sala via Eskilstuna och Västerås och omvänt.

Prognosen för att viss trafik ska kunna gå igen är i nuläget satt till fredagen den 30 oktober klockan 16.00. Prognosen kan komma att ändras.

Urspårningen skedde på ett skyddsspår och inga personskador har rapporterats. Loket har fått omfattande skador och en av vagnarna har också skadats. Bommarna vid urspårningsplatsen och en kur med signalteknisk utrustning är helt krossad.

 

Foto: Tommy Karlsson

Foto: Tommy Karlsson

I nuläget vet vi inte vad orsaken till olyckan är. Våra utredare tittar på vad som har hänt, innan dess har vi inga uppgifter om orsak till urspårningen.

I natt bärgades det skadade loket och vagnen. Loket lyftes över på en trailer med en kran och kördes bort på via vägen. Den skadade vagnen kunde bogseras bort på spåret. Nu har man också påbörjat att återställa och laga den tekniska utrustningen.

 

Hasse Sukis
Källa: Trafikverket