Kungspudlarna till hundpensionat – The Poodles lägger ner

The Poodles Melodifestivalen2006 Karlskrona. Fr.v. Jakob Samuel, Christian "Kicken" Lundqvist, Pontus Norgren och Pontus Egberg. Foto: Hasse Sukis, Rockphoto

The Poodles Melodifestivalen2006 Karlskrona. Fr.v. Jakob Samuel, Christian ”Kicken” Lundqvist, Pontus Norgren och Pontus Egberg. Foto: Hasse Sukis, Rockphoto


The Poodles lägger ner verksamheten enligt ett meddelande på gruppens Facebook-sida.

– Nu är dock tiden för vårt skepp att gå i hamn efter dessa fantastiska äventyr, skriver The Poodles på Facebook.

Jag har haft förmånen att följa The Poodles samt en del av medlemmarnas andra projekt från och till under åren.

The Poodles fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2006 men redan på Melodifestivalens efterfest 2003 i Sundsvall såg jag ett coverband med namnet The Poodles som underhöll på efterfesten.

Trummisen och bandledaren Christian ”Kicken” Lundvqvist var den gemensamma nämnaren nu och då. I coverbandet var det i övrigt helt andra medlemmar och på scen hade bandet Treats gama randiga mickstativ.

Under spelningen på efterfesten 2003 i Sundsvall så kom även tjejerna i Afrodite upp på scenen men det var mest Blossom Tainton som klarade de flesta rocktexterna.

 

Night of passion i Melodifestivalen
2006 deltog The Poodles med låten Night of Passion i Melodifestivalen och nådde ut till en större publik. The Poodles med Night of Passion tog sig som vinnare av deltävlingen i Karlskrona vidare till finalen i Stockholm.

 

The Poodles på melodifestivalens efterfest i Karlskrona 2006. Fr.v. Pontus Norgren, Malin Baryard Johnsson och Jakob Samuel. Foto: Hasse Sukis, Rockphoto

The Poodles på melodifestivalens efterfest i Karlskrona 2006. Fr.v. Pontus Norgren, Malin Baryard Johnsson och Jakob Samuel. Foto: Hasse Sukis, Rockphoto

 

Tillbaka till Melodifestivalen
2008 var The Poodles tillsammans med E-type tillbaka i Melodifestivalen med låten Line of fire. The Poodles och E-type placerade sig med låten Line of fire som nummer tre i deltävlingen i Göteborg och tog sig till Andra Chansen i Kiruna.

 

Medlemmarna
Sångaren Jakob Samuel och gitarristen Pontus Norgren är de medlemmar som jag har haft förmånen att följa längst i sina band (även tidigare band) innan The Poodles och projekt och band efter The poodles.

Jakob Samuel har spelat med band som Talisman, Grand Slam, Jekyll & And Hyde, The Ring mfl. Jakob spelade först trummor men var en utmärkt bakgrundssångare vid trummorna innan han mer gick över till att sjunga på heltid.

Pontus Norgren spelar för tillfället i Hammerfall och har tidigare spelat med Great King Rat, Talisman, Zan Clan, Jekyll & Hyde och många fler. Pontus är dessutom ljudtekniker, gitarrtekniker och studioguru. Pontus Norgren lämnade The Poodles 2008 och ersattes av Henrik Bergqvist.

Gitarristen Marcus Jidell som bland annat har spelat med Royal Hunt har ibland vikarierat i The Poodles. Jag skrev om detta och tippade Marcus som fast medlem 2008. Läs mer om det här: http://www.fastnews.se/2008/04/22/gitarroakad-i-hardrocksvarlden/index.html

Basisten Pontus Egbert spelar idag med Treat och valde att sluta i bandet 2014. Han har tidigare spelat i bland andra Lions Share.

Pontus Egberg och Jakob Samuel har också spelat i Kryptonite.

Christian ”Kicken” Lundvqvist har tidigare spelat i coverband och bland andra med Peter and the Chiefs.

Senaste tiden har Rob Marcello från Danger Danger spelat gitarr med The poodles

The Poodles  hemsida: http://www.thepoodles.se.

Läs hela avskedsmeddelandet på The Poodles Facebook: https://www.facebook.com/thepoodles/


Från The Poodles Facebook-sida.

Hasse Sukis