Kronprinsessan kommer till Motala och Linköping

Kronprinsessan Victoria i Tinnerö eklandskap. © Foto: Hasse Sukis, Rockphoto

Kronprinsessan Victoria i Tinnerö eklandskap. © Foto: Hasse Sukis, Rockphoto

 

På torsdag 17 oktober kommer Kronprinsessan till Motala och Linköping för att lära sig mer om plaståtervinning och för att delta vid Barndiabetesfondens 30-årsjubileum.

Kronprinsessan kommer att besöka Svensk plaståtervinning i Motala som driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Företaget har bland annat byggt en permanent utställning i syfte att öka kunskapen om plaståtervinning hos både konsumenter och producenter.

Hittills har allt från skolklasser och universitet till producenter, kommuner och allmänhet besökt utställningen och nu har det alltså blivit dags att ta emot Kronprinsessan. Under guidning av företagets vd Mattias Philipsson kommer Kronprinsessan även att få en rundvandring i anläggningen.

Efter besöket i Motala väntar lunch på Linköpings slott under värdskap av landshövding Carl Fredrik Graf som också kommer att delta vid Svensk plaståtervinning. Övriga gäster som har bjudits in till lunchen arbetar med hållbarhetsfrågor i Östergötland.

Under eftermiddagen deltar Kronprinsessan och landshövdingen vid en vetenskaplig konferens i Linköping som arrangeras med anledning av Barndiabetesfondens 30-årsjubileum, skriver Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

Källa: Länsstyrelsen Östergötland

Hasse Sukis