Motalastudenter skapar digital konferens

#modig 23 maj på Motala Convention Centre. Grafik: Digitally Motala.

#modig 23 maj på Motala Convention Centre. Grafik: Digitally Motala.

Nu är det dags att ta det första steget i Motalas digitala resa. Studenterna på utbildningen Webbkommunikatör bjuder in invånare, företagare, myndigheter och makthavare i Motala att delta på internet- och entreprenörsskapskonferensen #modig. Studenterna, tillsammans med Digitally Motala, vill väcka ett engagemang för Motalas framtid.Har ni hört talas om Johan Ronnestam, Depeed Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt? Det har deflesta företagare och makthavare i Motala inte heller gjort. Förrän nu. 23 maj kommer dessa till Motala Convention Centre, och det lär inte undgå någonUnder #modig-konferensen kommer tre av Sveriges mest namnkunniga talare att dela med sig av sin digitala visdom till företagare, beslutsfattare, medarbetare och studenter. Det blir en eftermiddag om hur samhället påverkas av Internet samt hur man använder digital kommunikation för att bygga varumärken och affärer på webben.

#modig har skapats av 16 elever som studerar till webbkommunikatörer. De vill skapa en ny era för Motala där identiteten som falnande industristad byts mot en ljus, digital framtid. Förutomen kickstart för den digitala utvecklingen, är #modig en plats där studenterna kan nätverka medframtida arbetsgivare och samarbetspartners. De skapar helt enkelt sin egen marknad.

Att digitalisera sin verksamhet kan vara enda sättet för småföretagare att överleva på mindre orter. Under #modig kommer det visas tydliga exempel på att det varken är svårt eller dyrt, utan kostnadseffektivt och bidrar till högre lönsamhet. Det i sin tur innebär att digitaliseringen kan bli en möjlighet istället för ett hot mot de lokala företagen.

Tack vare stöd och resurser från Motala kommun, Almi Företagspartner, Code Club, BoreNet och Motala Vadstena Tidning kommer #modig att vara tillgängligt även för den mest kostnadsmedvetne. 100 kr kostar biljetten som bokas enkelt via nätet på digitally.se/modig.

Pressreleasen inför eventet #modig. Producerad av blivande webbkommunikatörer och mentorer hos Digitally Motala.

Hasse Sukis

Leave a Comment.